Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Μυστικό ομορφιάς για γυναίκες και μητέρες με χαμομήλι



Χρήσεις:  Το χαμομήλι έχει τέσσερις κύριες ιδιότητες: είναι αντιφλεγμονώδες, αντισπασμωδικό, καταπραϋντικό και ηρεμιστικό. Αυτά αποτελούν τη βάση για πολλές από τις χρήσεις του. Το ρόφημα χαμομηλιού καταπραΰνει και ανακουφίζει από έντονες γαστρικές ενοχλήσεις, χρόνια γαστρίτιδα και έλκη στομάχου. Το χαμομήλι χρησιμοποιείται εξωτερικά για τη θεραπεία επιφανειακών πληγών και φλεγμονών και για κολπικούς και κωλικούς ερεθισμούς. Είναι ένα σημαντικό θεραπευτικό βότανο για τις γυναικείες αδιαθεσίες. Οι πλύσεις ή οι γαργάρες με χαμομήλι ανακουφίζουν από φλεγμονές του στόματος, του λαιμού και των ούλων. Οι εισπνοές χαμομηλιού χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία χρόνιων κρυωμάτων, συνάχια, φαρυγγίτιδα και ιγμορίτιδα.
Στην ομοιοπαθητική ιατρική το χαμομήλι χρησιμοποιείται για την υπερευαισθησία των αισθητήριων οργάνων και των αισθητήριων νεύρων, π.χ. στην νευραλγία του προσώπου, έντονους πονοκεφάλους, φλεγμονές στα μάτια και τα αυτιά, πονόδοντους και έντονους πόνους στην περιοχή των οργάνων χώνεψης. Ο πόνος των μωρών που βγάζουν δόντια καταπραΰνεται με χαμομήλι.
Η συμβουλή μου: αναζητήστε στο προιόντα καθαρισμού.
Σπιτικές συνταγές με χαμομήλι.
Φτιάξτε μόνες σας κομπρέσες χαμομηλιού για τα πρησμένα και κουρασμένα μάτια σας. Βράστε το και τοποθετήστε το υγρό σε παγοκύστες. Με το παγάκι περάστε τα μάτια και το πρήξιμο θα γίνει παρελθόν.
Παρατηρείτε κοκκινίλες στην επιδερμίδα σας; Τοποθετήστε επίσης κομπρέσες βρασμένου χαμομηλιού, σε χλιαρή θερμοκρασία σε κομμάτια βαμβάκι και τοποθετήστε τα στην επιδερμίδα σας.