Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Άνοιξε η ΟΣΔΕ για την ενιαία ενίσχυση 2015 απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ.



Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα Τετάρτη 21/1/ άνοιξε με καθυστέρηση την ηλεκτρονική εφαρμογή για την αίτηση ΟΣΔΕ που αφορά την ενιαία ενίσχυση 2015. Αρχικά ο Οργανισμός είχε ενημερώσει με ανακοίνωση του ότι θα άνοιγε στις 16/1 αλλά τελικά η εφαρμογή είναι διαθέσιμη με καθυστέρηση πέντε ημερών.


Ειδικότερα ενεργοποιήθηκε απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ η διαδικασία λήψης κωδικών για το έτος 2015 και την αίτηση ΟΣΔΕ για τους παραγωγούς που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν την Ενιαία Αίτηση Ενισχυσης 2015 μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας του Οργανισμού (online). Επισημαίνεται οτι η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για κάθε παραγωγό ανεξάρτητα απο τον τρόπο υποβολής της Αίτησής του το έτος 2014.
Κατά την διαδικασία πρόσβασης και υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων στο σύστημα θα τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Επίσης οι αιτήσεις ΟΣΔΕ μπορούν να γίνουν μέσω των πιστοποιημένων φορέων υποβολής αλλά με κόστος
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι όλοι ανεξαιρέτως οι δικαιούχοι για να λάβουν τα νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης της περιόδου 2015-2020 θα πρέπει το αργότερο μέχρι 15.5.2015 να έχουν υποβάλει την αίτηση τους στο ΟΣΔΕ με αναλυτικό και ακριβή προσδιορισμό των αγροτεμαχίων ώστε αυτά να καταταγούν στις τρεις περιφέρειες (βοσκότοποι, αροτραίες, δενδρώνες) και να γίνει ο υπολογισμός των νέων δικαιωμάτων τους. Εάν δεν υπάρξει εμπρόθεσμη δήλωση ενός δικαιούχου (μέχρι 15.5.2015) στο ΟΣΔΕ 2015 δεν θα υπάρξει υπολογισμός δικαιωμάτων για αυτόν τον δικαιούχο ανεξάρτητα εάν είχε ιστορικά ή όχι δικαιώματα
Οδηγίες για την λήψη κωδικού και την ενεργοποίησή του παρέχονται στην διαδικτυακή υπηρεσία.
https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration/
Δεν θα μπορούν να υποβάλλουν διαδικτυακώς την αίτησή τους όσοι δηλώνουν αγροτεμάχια που γεωχωρικά ανήκουν σε περισσότερες απο μια περιφερειακή ενότητα (κύρια και συμπληρωματική) ή ζωικό κεφάλαιο.